Uitgeven in eigen beheer tekst met foto

Uitgeven in eigen beheer

De afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest met het samenstellen, vormgeven én uitgeven van mijn allereerste publicatie: Mevrouw, u kijkt scheel. En dat het een flinke klus was, mag duidelijk zijn. Een boek is er niet ineens. En uitgeven in eigen beheer vraagt om keuzes. Hoeveel tijd en geld je eraan besteedt, bepaal je zelf.

Lees verder...
Handige websites over taal

Handige websites over taal

In mijn vorige artikel – Groen of wit? De Nederlandse spellingsregels nader bekeken – schreef ik al dat de Nederlandse taal vol zit met grote en kleine verrassingen. Bij twijfel over de juiste schrijfwijze of bij grammaticale vragen, moesten we het vroeger doen met de aanwezige boeken in de kast: woordenboek, grammaticaboek, synoniemenboek. Ja, zelfs […]

Lees verder...
Taalblog: Groen of wit? Nederlandse spelling nader bekeken

Groen of wit?

DE NEDERLANDSE SPELLINGSREGELS NADER BEKEKEN Alleen al de ondertitel van dit stukje kan tot verwarring leiden: ‘spellingregels’ kan namelijk ook. De tussen-s, zoals deze letter wordt genoemd, is vrijblijvend te gebruiken. Hoor je de ‘s’ als je spreekt, dan mag je die schrijven. En zo zit de Nederlandse taal vol met grote en kleine verrassingen.

Lees verder...
Sinterklaasgedichten maken

Sinterklaasgedichten maken

Vandaag zat ik te denken, wat ik jou zou schenken. Het is weer de tijd van het jaar: Sinterklaas is in het land. Dit jaar is het kinderfeest nogal omstreden vanwege de kwestie rond Zwarte Piet, maar dat mag de pret niet drukken. Alhoewel, pret? Misschien is dat niet het goede woord.

Lees verder...
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.